Logo Fred Boom Titel

Schilderijen

   De, in de Galerie getoonde schilderijen zijn een selectie uit mijn collectie en zijn beschikbaar voor de verkoop. Voor eventuele vragen over de schilderijen kunt u gebruik maken van het contact formulier bij de rubriek 'praaien'.

Boeken

Tijd op Zee

Op 5 november 2022 verscheen het nieuwe boek

TIJD OP ZEE

maritieme tijden
opgetekend
door Fred Boom

Het is het vijfde boek uit de serie 'ZEE' en telt zoals de andere 96 bladzijde, A4 liggend, full colour met harde kaft en meer dan 100 afbeeldingen. Hoofdzakelijk nieuw werk in zowel olieverf als waterverf maar ook pentekeningen.

De koopvaardij van toen en uit recente tijd komt weer uitgebreid aan bod maar ook zeilvaart, sleepvaart, visserij en modelbouw. Uiteraard de maritieme Zaanstreek met de houtvaart, scheepswerven en scheepvaart op de Zaan heeft een 'plek' in dit boek. Het wordt in eigen beheer uitgegeven met een beperkte oplage van slechts 250 boeken, genummerd en gesigneerd en is niet in de boekhandel verkrijgbaar. Het boek kost € 29,90 (exclusief verzendkosten € 5,10 in kartonnen doos, brievenbuspost). Te bestellen o.a. via het contact formulier bij de rubriek 'praaien'.
Op 1 november besteedde het Noordhollands Dagblad in een uitgebreid artikel veel aandacht aan mijn nieuwe boek.

Boekomslag Naar Zee

September 2020 verscheen er een nieuw maritiem kunstboek van mij met als titel:

NAAR ZEE

Geschilderde scheepvaart
door Fred Boom

Het boek omvat 96 blz. full colour, liggend A4 met harde kaft en meer dan 100 afbeeldingen en laat een verscheidenheid van scheepvaart zien o.a. pleziervaart, visserij, sleepvaart, zeilvaart, marine en koopvaardij schepen van verschillende maatschappijen zoals o.a. Mij. Nederland, Kon. Rott. Lloyd, VNS, Nedlloyd, KNSM, KPM en HAL.

Het boek is door mij, in eigen beheer, uitgegeven in een beperkte oplage van slechts 250 stuks (genummerd en gesigneerd) en kost € 27,50/stuk (excl. verzendkosten in kartonnendoos /brievenbus in Nederland € 5,-). Te bestellen o.a. via het contact formulier bij de rubriek 'praaien'.

Rijst- en Houtvaart

Uitverkocht !

Zaandam was jarenlang de grootste houthaven van Nederland. Er zijn tussen 1900-1950 zo'n 2,5 à 3 miljoen standaards gezaagd hout aangevoerd
(= 13.125.000 m3).
Bovendien nog 11.500.000 balken (boomstammen). Al dat hout werd met binnen-vaartschepen naar de zagerijen en houtverwerkings bedrijven gebracht. Nagenoeg alles op de hand.

De rijstvaart is over het algemeen een minder bekend fenomeen, hoewel een aantal van de monumentalen panden van de rijstpellerijen en de bijbehorende pakhuizen aan de Zaan, nog steeds imponeren. Tussen 1905-1939 werden er 20.000.000 balen ongepelde rijst aangevoerd.

Van de expositie in 2018 in het Molenmuseum heb ik, in eigen beheer, een boek betreffende deze Rijst- en Houtvaart in en om de oude Haven van Zaandam uitgegeven. Het zijn niet alleen de zeeschepen die worden getoond. Ook de binnenvaart, de monumentale rijstpellerijen en houtzaagmolens komen aan bod. Het boek werd in zeer beperkte oplage van slechts 250 stuks, genummerd en gesigneerd, uitgegeven.

 

Boek Kijk op Zee

A4 liggend, 96 pagina's
geheel full colour
genaaid, gebonden
met harde band
Prijs:
€ 30,00 incl. verzendkosten
ISBN: 978 78006 08 4

Boek Van Zee

Uitverkocht !

Boek Varen

A4 liggend, geheel full colour
Prijs:
€ 16,00 incl. verzendkosten
ISBN: 978 90 78006 07 7

Voor vragen over de hier getoonde boeken kunt u contact opnemen via het contact formulier bij de rubriek 'praaien'.